Äntligen på väg

Vi har länge drömt om den här resan. Målet – eller rättare sagt den punkt där vi vänder – är ett besök hos Louises kusin Lilian och hennes man Göran nere i Marche-området i Italien. Det är en strålande sommarsöndag efter ett dygn av regn. Naturen är som bäst! Härligt, underbart att ge sig av.

Den här gången väljer vi en annan väg. Vi har annars under våra Europaresor valt att åka över Rödby – Puttgarden men den här gången väljer vi att åka över Trelleborg – Rostock. Vi valde den vägen dels för att vi tänkte åka en östlig väg ner och dels för att färjan var billigare. Drygt 600 SEK för överfarten är billigt!

Färjan kändes tråkig och överfarten långsam. Vi avgick från Trelleborg kl 13 och var framme i Rostock kl 19. Allt var stängt mellan 14 och 18! Kom inte åt Golden och våra kartor och beskrivningar.

När vi landade i Rostock framåt kvällen var det 26 grader varmt. En fin kväll och myggen hindrade oss inte att sitta ner utanför bilen och njuta. Vi landade på en av TopPlatz ställplatser med mycket hög standard. Och firade med korvmacka och rosèvin.

En mjukstart på vår resa.

image

Wohnmobilpark Kamerun, http://www.campingtour-mv.de/waren/index.html
Dagsetapp: 25 mil