Bryggeriets ställplats

Vaknade vid 8 som vanligt och vi har sovit jättegott. Lite vanliga bestyr och sen kom vi iväg lite över tio. Fin ställplats, men det tog 40 minuter innan vi var tillbaka på motorvägen.

Vi åt supergod lunch på en Marché-restaurant, sov middag och sen iväg igen.

20160523_135737

Det är ju inte alla vägrestauranger som tillför så mycket… En del är direkt dåliga. Men en restaurang längs vägarna som vi fått upp ögonen för är Marché. Fint sortiment och mycket fräscha råvaror gör det till en njutning med en matpaus.

Sen blev vi lite tveksamma och ”oroliga” när vi skulle hitta plats för natten. Körde av motorvägen och letade oss fram till en ställplats – som var fullbelagd. Nu regnade det kraftigt och klockan var bortåt sju på kvällen. Vi letade i böcker och kartor. Konstigt – så glest! Men så hittade vi en ställplats och kom hit vid 20-tiden. Vilken vinstlott – och vi tog sista platsen.

Det var ett lokalt bryggeri som hade anordnat en ställplats, mycket proffsigt. Receptionen låg inne i deras gästgivaregård där det var god stämning. Och sen vi betalt avgiften (8,5 Euro) fick vi naturligtvis smaka deras eget öl. Allt blev så bra det kunde bli!

20160523_203025

En härlig stämning tillsammans med ortsbefolkning och andra husbilsägare fick avsluta kvällen. Deras öl var dessutom gott.

Reichold_20160614_190213

Vi fick med oss ett av bryggeriets vykort. Där ser man en bit av ställplatsen och nere till höger finns en bild på deras Braueri-Wonderweg. Man skulle vandra mellan 5 bryggerier och avslutade på detta gasthof där det delades ut diplom av bryggaren själv. Ett gäng fick sina diplom när vi satt och njöt av ölen – och de var märkbart upprymda och glada efter väl förrättat värv. De var värda ett diplom…


Reichold Brauerei Gasthof, www.reichold.de
Dagsetapp: 52 mil