Såsskålen i ny funktion

Vaknade och tittade ut och solen sken. Härligt! Upp i duschen och sen bort till den fantastiska butiken och köpte jordgubbsmarmelad, baguette och croissant. Så lyxigt med hett kaffe och dessa godsaker. Förut åt vi kokt ägg, grovt bröd med korv och skinka… Det var i Tyskland då.

Sen var planen att ta bussen till Trieste. Allt fungerade perfekt. 25 min, sen var vi framme. Stan är charmig och en blandning av ”fint” och ”mindre fint”. Italien möter Slovenien i charm och atmosfär. Mysigt att bara strosa runt. Härligt väder.

Tittar in i ett och annat underbart café. Nu sitter vi ner och njuter ett lokalt öl. Chipsen serveras i en silversnipa. Känns lyxigt. Det ska vi göra när vi kommer hem.

DSC02944

Gammal, härlig bar. Här är det ståkaffe eller ett glas vin som gäller. Mannen med tidningen tycker jag utstrålar just njutning. Han går igenom sin tidning och njuter av sitt glas rödvin på disken.

Utanför oss stupar bergen i Adriatiska havet och en frisk bris når oss därifrån.

image

Såssnipan ger extra lyx åt chipsen

image

En av de vackra piazzorna i Trieste intresserar inte den lilla, fina hunden vid bordet bredvid.

Sen var det skönt att gå tillbaka och hoppa på bussen till campingen. Underbar kväll med sagolik pasta på restaurangen. Sen har vi planerat vidare på vår resa och i morgon lämnar vi den här fantastiska platsen och åker till Venedig.