Inte bara gondoler i Venedig

Åter en fantastiskt vacker morgon. Tyst och stilla, fåglarna sjunger och man tror inte man är på en stor camping.  Men nu packar vi ihop och tror kanske att det är en av de bästa campingar vi bott på.

Vi kör mot Venedig och vi har bara ca  1 ½ timmes bilfärd. Vi har hittat en camping strax utanför Venedig som vi hoppas på. Lite krångel, men vi kom fram.

Här är så fint, massor av husbilar och vi gillar att det är så mycket träd. Vi tog en siesta, åt mat från kylen och var sen redo för att testa att ta bussen in till Venedig. Det var riktigt varmt så vi väntade till tre-halvfyra-tiden.

Spännande att komma in till stan. Gick runt på måfå, mycket folk men på smågatorna var det lugnt och mysigt. I kväll förbereder vi oss för att utforska stan i morgon.

20160527_173328

 

Jag älskar tegel, inte bara för att min far var tegelbrännare. Men det är en sån skönhet i tegel. Och ofta är det ju vetskapen om historien bakom fastigheten som gör det ytterligare vackert och spännande. Nu i kväll sveper solen över tegelfasaderna här i Venedig.

DSC03022

 

Vi åker med de kollektiva transportmedlen. De stora vattenbussarna, som ofta är fullproppade med folk, tar oss precis dit vi vill. Det finns 150 sådana vattenbussar i Venedig och de går verkligen i skytteltrafik. Härligt att stå vid relingen och inte minst att se besättningen vid varje hållplats svepa trossen så elegant runt pollaren.

2016-05-27-18.06.21.jpg.jpeg

Det blev alltså inte mycket gondolåkande för oss. Dels är det priset som avskräcker lite och så finns det ju en liten risk att det skulle kännas för turistiskt…


Venezia Camping Village, http://www.veneziavillage.it
Dagsetapp: 12 mil