Sol och regn i Venedig

Vi tog det lite lugnt på förmiddagen. Mulet men varmt men också risk för regn. Vi vinkade adjö till våra tyska grannar som skulle vidare på sin tre månader långa tripp runt hela Italien. Och vilken planering! Hej och hå, där ligger vi i lä…

Vi började dagen genom att åter gå i de judiska kvarteren. En speciell atmosfär. Sen kom första regnskuren och vi hoppade in på en trevlig restaurang. Där njöt vi tills det slutade regna och tog bussen till Basilica della Salute. Underbart belägen och fantastisk invändigt. Dessutom var det en Violin & Organ konsert och vi fick en del Händel och Bach + extra nummer. Så vackert.

DSC02968

DSC02982

Massvis med vattenbussar och båtar, ett under att det inte krockas fler gånger. När det gäller vattenbussarna har man hittat ett sätt som gör att ingenting fördröjer med biljetthantering och annat. Man lägger till, 50 personer hoppar av och lika många på… Och sen iväg!

DSC03041

Utsikten från trappan utanför Basilica della Salute är magnifik. Infarten till Venedig med Markusplatsen i bakgrunden. Man har liknat basilikan vid en vacker kvinna som står i dörren till salongen och bjuder välkommen. Jag tycker det är en fin liknelse, just så känns det.

Sen åkte vi färja en bit igen och så blev det en Mors-dags-drink Spritz Aperol, som tycks vara lite av modedrink här nere.

DSC03049

Är man i Italien på Mors dag kan man ju inte bjuda på kaffe och tårta… Spritz Aperol och lite chips på en uteservering känns precis rätt!

Sen kom regnet igen och vi åkte färja ända till Busshållplatsen. Det vräkte ner och vi sprang in i bussen. Sen halvsprang vi snabbt hem till campingen. När vi torkat sätter vi oss ner och planerar för Marche-området i mellersta Italien som blir nästa anhalt.


Venezia Camping Village, http://www.veneziavillage.it
Dagsetapp: 0 mil