Mot Marche

I dag har vi styrt kosan söderut. Bologna och sen mot Ancona. Vi gjorde en avstickare till Jesi i Marche-området, där vi besökte en vingård. Le Marche, är ett fascinerande landskap med gamla städer, böljande kullar och med mycket grönska och långa sandstränder.

 

DSC03057

En vingård med friska, vita viner. De hade ett stort sortiment och några av deras Verdicchio-viner får följa med hem till Sverige.

DSC03054

För ortsbefolkningen gäller att komma hit och fylla sina plastdunkar. Ca 20 kr litern kostar det. Vi hade ingen lämplig behållare med oss…

Den camping vi sett ut ligger utanför Ancona, i en liten ort som heter Sirolo. Campingen ligger ända ute vid ett brant stup ner mot havet. Vägen till campingen uppe från byn är så brant och smal att man har en man uppe i byn som håller kontakt med en man nere vid campingen och ger oss klartecken att köra ner.

Överhuvudtaget har campingen en otrolig och effektiv organisation. Vi fick en fin plats med utsikt över Adriatiska havet. Detta var nog ett av de bättre lägena hittills under vår resa.

DSC03070

Louise älskar både uttrycket ”Fri horisont” och när det får upplevas i verkligheten. Här fick hon sitt lystmäte. Från vår campingplats hade hon hela Adriatiska havet för sina fötter!


Camping Internazionale, Sirolo, www.campinginternazionale.com
Dagsetapp, 39 mil.