En av Italiens vackraste städer: Citta Sant Angelo

Vi åkte från vår vackra camping och nu blev landskapet otroligt vackert. Havet så grön-turkos-blått och mil efter mil med strand. Och sen kullarna och bergen.

Första målet på väg ner till vårt mål, Citta Sant Angelo, stannade vi till i Grotta Mare. Jag var där tillsammans med vårt herrgäng Sex herrar för några år sedan. O, så härligt att återse orten och vi åt en god lunch nere vid havet. Vilken strand och vilket vatten! Och helt folktomt!! Italienarna tycker att det är alldeles för tidigt att bada nu, även om vädret är perfekt.

DSC03073

Efter lunchen lade jag mig i solen nere vid stranden. Jag var ensam…

Vi styrde söderut och närmade oss Citta Sant Angelo. Staden, som av många betecknas som en av Italiens vackraste, ligger på en höjd i likhet med många andra städer här i Italien. Högt där uppe ståtar staden som har ca 15.000 invånare. Det är en gammal stad med anor från 1100-talet.

Målet för vår resa var ett besök hos Louises kusin Lilian och hennes man Göran. De har skaffat en trevlig lägenhet med en otrolig utsikt över dalgången och ner mot havet.

DSC03082

Det kändes fantastiskt att få sitta ner och umgås. Kaffe på balkongen med många positiva minnen som ventilerades följdes av grillning. Och denna innehållsrika dag avslutades med en kvällspromenad upp till den fina lilla staden.

En speciell dimension att träffa vänner på det här sättet.