Grilla lammkött på 1600 meters höjd

Lilian och Göran hade planerat en utflykt upp i bergen denna dag. Så det bar uppåt, uppåt… Vi passerade i princip trädgränsen och där var vi uppe i kylan. Men en oförglömlig lunch med grillat lammkött på grillspett och en speciell korv. Till detta bröd och rejäla skivor ost och öl. Helt sanslöst!

DSC03111

På en platå precis uppe i trädgränsen låg grillen. Det var premiär i dag, så det var inte så mycket gäster här. Det brukar under säsongen vara fullt, men i dag fick vi ha vildmarken för oss själva. Det händer att vilda djur, även vilda hästar, drar förbi, men i dag såg vi inga.

DSC03115

En av de anställda satte fart på grillen. Det var kallt, men grillen värmde.

DSC03117

Så här satt fåraherdarna här uppe och grillade sitt lammkött. Det känns lite mäktigt att nu göra detsamma. Och gott var det!

Tillbaka igen och lite vila och sen besök på en lokal restaurang uppe i stan. Sy mysigt. Vi satt ute och såg solnedgången och njöt.

DSC03143

Vi fick in mycket god mat, detta var som en aptitretare. Men detta att sitta och ha hela dalgången för vår syn och känna kvällsatmosfären i denna historiska stad, det var annorlunda. Fjärran från turisttänket.

Sen gick vi till kyrkan där vi trodde det var konsert, men det var sångövning av en kör från orten.

DSC03153

En dynamisk körledare fick fart på hela den kreativa kören. Övning kl 9.00 PM – och det var höga krav på kören. Var det någon som var osäker fick han eller hon ställa sig upp och sjunga själv tills det kändes säkert…

Sen sov vi gott…