Verona – en härlig upplevelse

Vaknade av att vi sovit gott – här har varit tyst och stilla. Sen promenerade vi ner till stan (det var verkligen ner) och hade sen en mycket trevlig dag. Perfekt väder. Mycket folk men helt OK. Hade prickat in på kartan vad vi ville se speciellt och sen var det så mysigt att ta en kaffe, äta gott framför Arenan och sen promenera vidare.

DSC03236

Arenan, som är den största i världen efter Colosseum i Rom och en amfiteater utanför Neapel är imponerande. Den byggdes år 30 e.Kr. Här har man njutit av gladiatorspel, avrättningar, marknader, tjurfäktningar och operaföreställningar.

Fantastiska små gator med fina butiker. Piazza delle Erbe med alla marknadsstånd. Vilken stad!

DSC03202

Piazza delle Erbe sjuder av liv. Caféer, restauranger och hela sortimentet av lädervaror och andra varor.

DSC03208

Så underbart friskt och svalkande i värmen… Jordgubbar, kiwi, ananas och en kokosnötsbit.

DSC03237

På ett ställe i Verona såg jag ett stort antal Vespor i nästan samma färg som min egen. Det visade sig att det var Vespa Club Pizzos lokalavdelning i Verona som hade ställt ut sina Vespor.

romeo

Historien om de två unga älskande Romeo och Julia från rivaliserande familjer har inspirerat till otaliga filmer, baletter och dramer. Romeo sägs ha klättrat upp till Julias balkong. Nu samlas det otroligt mycket folk för att komma nära balkongen. Vi fick tränga oss fram. Och ändå är det inte den riktiga balkongen… Den ligger en bit härifrån och är förfallen.

DSC03214

På väggarna runt balkongen är det inristat och ritat kärleksförklaringar i tusental. Dramat om Romeo och Julia påverkar människor också i dag. Verket skrevs i början av 1500-talet! 

DSC03221

Vi såg den svenska flaggan på många ställen här i Verona. Trodde vi… Det visade sig att det är kommunflaggan för Verona. Exakt som svenska flaggan! Och med kronan ovanpå.

Lite trötta i benen och huvudet var vi så vi tog en taxi upp till campingen. Klokt av oss, det hade blivit en mycket jobbig promenad!

Skön kväll med Verona för våra fötter och lite studium av guideböcker…