Mot Gardasjön

Vi lämnade denna dyra camping med absolut sämst toa-dusch-disk, men klart bästa läge i närheten av Verona. Men nu var planen att åka norrut till Valpolicella vindistrikt. Tyvärr var väl en del stängt eftersom det är söndag, men vi hittade en flott vingård, Guerrieri Rizzardi, www.guerrieri-rizzardi.it,  där vi fick betala dyrt för att gå i deras park och dyra viner förstås. Nåja, det är sånt som händer.

DSC03269

Man känner historiens vingslag. Man har hållit på sen 1600-talet och producera vin på den här gården/lilla slottet. Generation efter generation.

DSC03284

Åkte förbi Masi, men allt stängt.

Hittade en öppen mataffär och köpte gott för att äta hemma i husbilen. Vi siktade mot Gardasjön och det var rätt val. Även om det var svårt att lämna ett otroligt vackert landskap var det lyxigt att vara framme vid tre-halv fyra. Vi bara tog det lugnt. Och vilken topplats.

DSC03291

I kväll är här magiskt vackert. Campingen ligger ända nere vid Gardasjön och en härlig promenadväg löper längs sjön. Till höger på bilden kan man skymta en dansk flagga på en husvagn. Vi har sett någon dansk bil på vår resa men inte en enda svensk!

DSC03292

Kvällen är fantastisk, vi vill inte gå in. Folk sitter och njuter i kvällsljuset och den ljumma luften.

DSC03299

Till slut, när mörkret lägger sig och bergen bildar en effektfull bild drar vi oss tillbaka.


La Rocca camping, www.campinglarocca.com
Dagsetapp: 6 mil