Brennerpasset eller S:t Gotthardstunneln?

Vi åkte från den fina campingen La Rocca och tanken var att åka runt Gardasjön och stanna en natt till här på andra sidan sjön.

Det ena fina stället avlöste det andra. Vackra, vackra hus och så mycket blommor, rosor, palmer och planteringar.  Och bergen runt omkring sjön.

DSC03301

Peschiera del Garda, en underbar liten stad precis i sydspetsen av Gardasjön.

DSC03304

Inte ett bord ledigt så långt ögat når…

Vi stannade tidigt, vid 3-tiden, och den här campingen är inte lika fin, säsongen har inte startat, men skönt och luftigt är det. En liten promenad ner till Gardasjön. Där satt vi och njöt länge.

DSC03318

En mycket ordentlig camping ända nere vid Gardasjön. Kraven man ställer på en camping är att det ska vara lätt att komma åt sin plats, gärna lite luftig plats. Tömning och påfyllning av husbilen ska fungera. Fungerar internet är det ett plus… I just det här fallet är det gröna ”ägget” wi-fi-punkten.

DSC03321

Folk satt och njöt vid sjökanten, inte många italienare badar vid den här tidpunkten på året. Fina promenadvägar finns det längs sjön också här.

Hemma vid husbilen åt vi en underbart god lasagne som vi köpt färdig i en delikatessavdelning i en av de fantastiska livsmedelsaffärerna. Vi värmde den i Omnian och satt utanför bilen och njöt. Mums.

DSC03327

Också på kvällen tar vi en promenad nere vid Gardasjön. Sitter vid en av serveringarna och tar en Aperol. På något sätt känns den drinken som sommaren personifierad när vi nu åkt runt i Italien. Det är en lugn kväll. Färjorna går fram och tillbaka med passagerare över sjön. Ett fyrverkeri ser vi på andra sidan. Och vi njuter.

Vi vilar och läser och laddar för att i morgon passera Brennerpasset. Nu tittar vi på kartor. Eller blir det S:t Gotthardstunneln? Vi försöker analysera för- och nackdelar. Vi får se i morgon…