Brennerpasset segrade

Klarblå himmel och vi gladdes åt att sätta oss i bilen och bara njuta av bilturen. Efter att ha diskutera Brennerpasset kontra S:t Gotthardstunneln blev det Brennerpasset som segrade. En 17 km S:t Gotthardstunnel kändes inte så attraktivt när vi ser hur fin dag det blir. Och några husbilskompisar vi träffade för några dagar sedan föreslog också Brennerpasset. Så vi sätter GPS-en på Brenner.

Vi fortsatte först längs Gardasjön och snart hittade vi inte ord för att beskriva all skönhet. När vi kom ut ur en tunnel så var det ännu vackrare än det varit innan. Och så höll det på.

DSC03333

Att stanna längs vägen och gå ut en stund och känna den underbara bergsluften är fantastiskt. Då passar vi på att dricka lite och ta en liten bensträckare. Dessa pauser gör att körandet inte blir så jobbigt.

Sen lämnade vi sjön och styrde mot Brennerpasset – lite spända. Höga bergstoppar med snö och vägen slingrade sig nere i dalarna. Det visade sig att det utmärkt att ta sig fram. En av broarna är Europabron, som med sina 190 meter över mark är Europas näst högsta bro när det gäller höjd över mark. Bron är 650 meter lång.

DSC03341

Landskapet utstrålar en sån underbar harmoni. Det är bara att njuta och känna hur det liksom tar tag i en på ett så positivt sätt. Det är vila för sinnet.

DSC03343

Ingen bra bild, tagen genom vindrutan. Faktum är att hela Brennerpasset var en enda lång behaglig färd. Och vi som trodde det skulle vara lite jobbigt…

Vips var vi i Innsbruck och nu skulle vi genom Österrike och precis över gränsen till Tyskland ligger Füssen. Det är varmt ute men bilen är sval och skön och efter småpauser var vi i Füssen vid 6-tiden. Färden genom Österrike på lite mindre vägar är förstås som ett sagolandskap. Illa att man inte kan fotografera så mycket.

DSC03357

Det känns hemtamt med ställplatser. Ofta checkar man in i en automat, ser först efter så att det finns plats. Och så sköter man allt själv utan inblandning av en reception. All service brukar fungera klanderfritt, särskilt på Top Platzer. Füssen var intet undantag.

I Füssen bor vi på en Top Platz. Lugnt och skönt och vi fick toppmiddag i restaurangen, Wienerschnitzel mit pommes och rejäl öl! Nu är vi i Österrike/Tyskland.


Wohnmobilplatz Füssen Camper´s Stop, www.wohnmobilplatz.de
Dagsetapp: 37 mil