Mot Lüneburger heide

Ställplatsen vi legat på tillhör ju inte Top Platzer precis. Men det var bland det billigaste vi bott. Övernattningen kostar 10 Euro inkl. allt.

Vi tog en runda in om Würzburg. Även om vi haft en Smarty hade vi inte hittat parkeringsplats, än mindre med vår Golden. Speciellt eftersom vi inte kommer in i parkeringshus pga höjden.

Tänk denna fina stad som blev nerbombad på 20 minuter i mars 1945 och ca 80 % av stan förstördes… Sen har man gjort ett otroligt arbete. Man har byggt upp staden enligt gamla fotografier. 40 kyrkor finns här! Så fantastiskt fint det har blivit.

DSC03361

Vi hade svårt att hitta parkering för vår husbil men cirklade runt den stora domen i Würzburg. Den blev till stor del förstörd i bombningarna men har sedan byggts upp igen. Mäktigt.

DSC03368

Würzburg är i dag en universitetsstad och det märks ute på gatorna. Mycket ungdomar rör sig. Tänk att den bombade staden nu spritter av liv och framtidstro…

Vi åkte vidare till Hammelburg och drack förmiddagskaffe i solen vid torget och köpte vitt Frankenvin som vi provat på ett trevligt ställe.

20160609_115908

Innanför den här dörren, som hunden vaktade noggrant, fanns många av de välkända torra, fruktiga Frankenvinerna och speciella viner från Hammelburg. Härlig atmosfär. Vinorterna ligger på rad med odlingar på floden Mains sluttningar.

Nu åker vi norrut. Vi passerade ganska lätt Kassel och Hannover och kunde nå vårt mål Lüneburger Heide vid sjutiden på kvällen. På den här campingen har vi varit ett par gånger tidigare. Den ligger i en underbar trakt med mycket promenadstråk och cykelstigar.

Utanför campingen ligger en modern ställplats, Top Platz sedan i höstas, och så utnyttjar man campingens alla fasciliteter. Man har byggt ett helt nytt servicehus bredvid det gamla med familjebad, där man har lite bättre utrymme och en underbar miljö. Så fint har vi det inte hemma…

DSC03384

På campingen är det tip-top underhållet. Allt är så perfekt så det är ett nöje att bara gå omkring.

DSC03386

Diskavdelningen är vackert utförd med kakel och fina trädetaljer.

DSC03390

Barnen har naturligtvis eget duschrum om det inte är så att de duschar hos föräldrarna i familjerummen. Läckert.

DSC03381

På ett ställe ligger en stor hög med stenar. Det är gäster som haft med sig från olika delar av världen.

DSC03378

Vid duschavdelningarna är ordnat en trevlig interiör med ett gammalt piano som miljöskapare. Roth & Junius – man undrar vem Junius är…

Allt har gått bra, inga stopp och måttlig trafik. Lite kylig kväll, men friskt och skönt. Och nu är vi här!


Wohnmobilpark Lüneburger Heide, www.wohnmobilhafen-lueneburger-heide.de
Dagsetapp: 48 mil