Lübeck en kär bekant

DSC03371

Kuckeliku! Vi väcks att campingens tupp och hönor till en ny dag.

Vi passerade lätt Hamburg och kom upp till Lübeck vid halv ett-tiden. Det tog en timme sen hittade vi den perfekta parkeringen för husbilen. När det gäller parkering i en stad gäller det ju dels att hitta nära stadscentrum och dels en parkering där vi känner oss trygga för bilen. Och detta var en liten specialparkering för 12 bilar och där en del husbilsägare finns kvar i sina bilar. Då känns det tryggt.

DSC03393

Lübeck har sin speciella charm och den stan känns ju så nära oss också.

Vi tog en promenad till stan och så lite mat och öl på torget vid rådhuset. Rådhuset anses som ett av de vackraste rådhusen i Tyskland och har anor sen 1200-talet. Det är där de två dörrarna till den före detta rättegångssalen är olika höga, den högre för de som frikändes och kunde gå med rakt huvud ut i friheten. Och den lägre för de som fick gå med böjt huvud…

Vi strosade omkring i den alltid härliga staden och kollade lika klädbutiker och andra butiker. Sen var vi rätt nöjda. Tänkte åka och handla lite gott till kvällen och sen hittade vi en trevlig Top Platz i våra böcker. Den ligger vid havet norr om Lübeck och heter Damp.

DSC03397

Lübeck har ju mycket som gör stan bekant. Marzipanen är ju en sådan attraktion.

När vi kommer fram till platsen med plats för 100 bilar upptäcker vi att där är fullt! Inte kunde vi ana det. Det är ju inte säsong. Men det är klart att detta var en drömplats för tyska husbilsägare precis vid stranden.

Det tog två timmar innan vi kom tilll en *****-stjärnig camping. Vi fick ”väcka” nattvakten och tog en ställplats utanför campingen. Här är utmärkta toaletter och fin butik, restaurang. Men vi var för trötta: Ingen sparris i kväll. Vi tog en enkel macka och var ändå glada att ha nånstans att bo!

Vi sov gott.

Ostsee camping Kagelbusa, http://www.ostseecamping.de
Dagsetapp: 18 mil