Altstadt i Friedrichstadt

Vaknade och tittade ut och såg att solen sken. Efter morgonpyssel och frukost ville vi iväg. Tanken var att inte åka så långt utan att hitta en skön plats och vila och vara ute i solen. Vi körde till en ny Top Platz ställplats utanför Friedrichstadt.

Vi njöt av sol och frisk luft och vilade och sov. Ställplatsen är bland det modernaste som finns. Automater till mycket som man öppnar upp med sitt kort som är laddat med pengar. Använder man inte alla pengar får man tillbaka dem när man åker.

DSC03405

Vi fick nästan den sista platsen – sedan var det fullt här också.

Här finns en kryddodling som står till gästernas förfogande. Om man vill kan man alltså skapa något gott vid den grill som också finns på platsen.

Servicehuset är verkligen genomtänkt. Där finns dusch och toalett och all möjlig service som kan skötas när man ställt bilen under tak.

DSC03413

Den toppmoderna servicebyggnaden.

Vi tog en promenad på kanske en kilometer ner till Altstadt. Vi satt vid torget och njöt av en god middag, lite svalt men härligt ändå.

DSC03407

Härliga hus inne i Altstadt och vi hittade en fin servering utanför hotellet med bra utsikt över torget.

DSC03408

Nu är det Flensburger Pilsener som gälloer.

DSC03410

När vi sitter där bland de gamla husen och njuter är det ju inte mer än rätt att man hör hästklampen från gatan och de passerar framför vårt bord. Skönt.

I kväll är här tyst och lugnt och det börjar småregna. Mysigt att sitta och läsa och kolla internet.
Jag kan inte låta bli att visa ställplatsens egen reklamfilm om den i mitt tycke perfekta ställplatsen:

I morgon Danmark!


Wohnmobilstellplatz am Halbmond, www.wohnmobilstellplatz-friedrichstadt.de
Dagsetapp: 17 mil