Midsommar i Blekinge

Midsommaraftons eftermiddag nådde vi Torsö hamn i Blekinge, en plats med för oss härliga minnen. Här bjöds vi på stekt sill av ett par fiskarbröder för några år sedan. Det smakade himmelskt!

Här finns 6 platser för husbilar. De 5 var upptagna men otroligt nog fanns det en plats för oss. Och vilken plats, några meter från havet…

20160624_145552

Vi tänkte och sa många gånger under midsommarhelgen, att detta var nog den bästa placering vi legat på. Vi har naturligtvis frapperats av många lyxiga campingplatser och ställplatser, men detta är något annorlunda. Så stilla, så njutbart.

20160624_165503

En liten midsommarbukett hör till och även om den fick placeras i en plastmugg så kändes den så fin. Det är ju inte det yttre som är det viktiga…

Torsö hamn är en liten idyll. Den lilla hamnbyn är inte kommersialiserad. Det finns inte ens en kiosk. Och alla människor tar det med ro. Alla hälsar glatt och vänlighet är ett kännetecken. Ängarna med sina blommor och korna i hagarna gör att midsommaren får ett ansikte.

20160624_182051

Vi gick en runda på stigarna ut mot havet. Korna betade runt omkring. Nere vid stranden fanns grillplatsen där vi bjöds på sill. När vi gick tillbaka och skulle öppna grinden kom en cyklist så vi agerade grindvakt åt honom. Han blev glad eftersom han hade pinnar till grillen på cykeln. Han sa att då får ni öppna för ”boonen” också han kommer där borta. Det gjorde vi naturligtvis och det visade sig att det var han vi träffade och bjöds på sill för några år sen. Det blev ett glatt återseende och han visade oss runt på sina ägor. En sann personlighet som förgyllde vår midsommarafton.

20160625_094453

I en av de röda bodarna nere i hamnen fanns en liten bok-bod. Ett härligt initiativ och en miljöskapare av stora mått.

20160625_092118

Den lilla hamnen med bokboden till vänster. I bakgrunden syns de sex husbilsplatserna.

Torsö har planterat sig i våra hjärtan. Så äkta, en sån underbar miljö långt borta från hålligång och kommersialism. Midsommaren 2016 blir ett ljust minne.

Hit återvänder vi gärna!