Äntligen en liten cykeltur

Jag har haft svårt att komma igång med promenader och cykelturer. Det är något jag ska ändra på… Kanske från och med i dag?

Sven Johns udde är ju utgångspunkten för det mesta. När jag kommer ner hit ser jag den jättefina, nya grillplatsen. Den är som gjord för många härliga grillkvällar i den bästa miljö man kan tänka sig.

20160629_174449

Grillplatsen kan vi glädja oss åt i dag. Cykelvägen bort mot Lingvallen, som är så skadad, får enligt tidningsartikel vänta något år. Och då ska den också höjas med någon meter för att klara stormarna.

I kväll blev det en liten tur bort om Barkåkra station, som enligt färsk statistik inte har nått den framgång som Banverket tänkt sig. Och om jag bara tänker ur Skäldervikens synvinkel så lär det inte bli någon framgång förrän man öppnar upp en gång/cykelväg mellan Lingvallstunneln och stationen. Man kan tycka att det kan inte hänga på det, men ibland betyder psykologin mer än antal meter och teorier. Skäldervikens Byalag trycker på så vi hoppas det ska ge resultat.

På väg upp till Barkåkra station kör jag förbi den ljuvliga Hästhagen. Det gäller att njuta så ofta som möjligt av denna pärla. Om några år ligger här kanske villor?

20160629_175546

De underbara hästhagarna som skänker sån harmoni och stillhet när man passerar. En otrolig tillgång för området i dag.

När jag cyklar genom ”skogen” ovanför Lingvallen ser man hur fint Lingvallen gjort. Hinderbanor i olika former och jag var tvungen att stanna och i vart fall känna på hur det känns att stå vid botten av Mjölksyrebacken. Jag kan tänka mig att några gånger upp och ner där räcker!

20160629_180940