Bruksspelet i Klippan

Bruksspelet i Klippan är en sommarupplevelse som vi gläder oss mycket åt. Kombinationen av miljön vid Pappersbruket och entusiastiska amatörskådespelare spetsat med professionella dito gör att man njuter. Manus är i år skrivet av  Annika Kofoed och Bim Wikström. Musiken är gjord av P-O Nilsson.

Handlingen utspelar sig på 1950-talet. Klippan sjuder av framtidstro – jag minns stoltheten över att bo i Klippan. Jag hängde på alla brottningsmatcher på Regnbågen och minns ännu känslan när Klippan mötte Sverige… Hur vi avslutade matcherna med våra starkaste kort Totta, Buckla och Ragnar.

Jag tycker Bruksspelet speglar mycket och på ett fint sätt brytningstiden. Om kvinnans situation. Om när Rock´n´roll kommer till Klippan.

Regina Lund är en av proffsen och går naturligtvis in i föreställningen med en stor auktoritet. Hon har sällskap av ett antal andra proffs och tillsammans med de stora entusiasterna från Klippan blir det en föreställning som är väl värd att ses. En föreställning som inte bara ger aha-upplevelser när man ser Pålles korvkiosk utan som ger en stor helhetsupplevelse.

20160717_215713

Regina Lund fyllde år just i dag och gjorde en strålande insats. När jag ber om ett foto efter föreställningen är hon, som hon säger, genomsvettig men visar naturligtvis upp sig på ett oerhört proffsigt sätt.  Beundransvärt.

20160717_215400

Carolina Wiberg, kollega till Louise när hon var aktiv i skolan, visar på ett fantastiskt sätt kvaliteten hos amatörerna.

Heléne Lindquist är värd all beundran som med sin inspiration ligger bakom mycket av Bruksspelets succé.

20160717_214223

Carolina Wiberg i ett av avslutningsnumren.

20160717_215012

En mer fantastisk scen får man leta efter. Den gamla bruksmiljön genomsyrar föreställningen och ger den en speciell känsla.