Västersjön och Rössjön

Idag blev det en spontantur med Golden. Vi packade ner ett par kanelsnäckor och körde mot Västersjön. Vårt mål var norra sidan av Västersjön och då har vi fått tipset att det är bäst att komma österifrån för att mötena på de smala vägarna ska gå lite lättare.

DSC00097

Det är något speciellt med insjöar… Ett lugn lägger sig över platsen.

Därför körde vi bort mot Lärkeröd och tog vägen norr om Rössjön och sedan bort mot Västersjön. Det var inte det bästa vädret men det är en glädje att se alla friluftsmänniskor samlas uppe vid sjöarna. Ett otal grillplatser längs sjöarna var upptagna. Någon fiskade och någon satt bara i sin Brassestol med filtar omkring sig och njöt av utsikten över sjön.

Vi kokte en kopp kaffe (aldrig smakar kaffet så gott som i Golden) och njöt av den goda kanelbullen. Efter en liten middagsslummer gick vi en runda längs sjön och tog sen vägen över Hjärnarp hem.

DSC00098

Vår Golden flyter så fint in i landskapet.

Kontentan är att det är fantastiskt att ha sådan natur så nära oss. Det är bara att njuta.