Vad har Höganäs som inte Ängelholm har?

I går gjorde vi en rundtur på Bjärehalvön tillsammans med Louises kusin Lilian och hennes man Göran. Vi har haft ett par underbara dagar tillsammans. Innan sommaren var vi nere hos Lilian och Göran i Italien och det kändes så fint att få visa upp vad vi har i våra trakter.

Ett besök i Vistorps hamn är ett måste. Dit åker vi ofta. Hamnen har så mycket att erbjuda, inte bara en bra plats för husbilen. Fina promenader på heden och en härlig badstrand.

Efter Vistorp blev det Grevie backar, som ju är bland det vackraste vi har att erbjuda. Inga backsippor vid den här tiden men varje årstid är tjusig här.

dsc00587

 

Visst saknar man backsipporna men här är alltid så underbart ändå.

dsc00581

 

Vad skrattar vi åt här. Förmodligen någon rolig historia…

Rammsjöstrand var nästa anhalt och där satt vi i härligt väder nere i hamnen och åt vår medhavda kycklingsallad.

dsc00595

 

Rammsjöstrands hamn bjöd på stillhet och härlig stämning.

Torekov blev nästa stopp. Det är lugnt i byn vid den här årstiden, men det är ändå skönt att strosa omkring. Och det var läge för en glass.

Naturligtvis – när vi nu har halvitalienare med oss – for vi över Italienska vägen till Båstad och vidare till Killeröds Café vid Förslöv. En underbar miljö, fantastiska bakverk och dessutom njutbar musik med Bosse Strömberg. Toppen.

Efter promenad vid vår egen Sven Johns udde smakade det bra med kvällsmiddag.

I dag åkte vi ut om Kullabygden. Vi åkte genom Väsby för att visa Lilian Louises gamla hem. Huset har blivit så fint och det känns väldigt bra att upptäcka det.

Höganäs Saluhall stod på dagordningen och vi hade bokat lunch där. Men innan maten fanns möjlighet att titta i alla de fina butikerna. Maten smakade sedan alldeles utmärkt.

 

20160905_131434

Kusinerna Lilian och Louise njuter av samvaron i Saluhallen.

saluhall

 

Visst blir man avundsjuk på Höganäs med sin Saluhall… Den har blivit så fantastiskt fin. Både själva saluhallen och restaurangen har väldigt hög klass. Något sådant är vi inte i närheten av i Ängelholm. Tyvärr.

Turen fortsatte sedan ut om Mölle och Kullaberg. Och vad passade bättre som avslutning på de här två dagarna än en kopp kaffe på Flickorna Lundgren.

Tack Lilian och Göran för ett par härliga dagar!