Rimshultarna i Hjo

Vårt första mål för Sverigeturen är Hjo. Vi startar i underbart strålande sensommarväder. Tanken var att ta Nissanstigen upp men något hände i Halmstad. GPS ledde oss mot Ljunby och vidare på E4 upp mot Jönköping. Vi landade hos Louises systerson Simon och hans familj vid 16-tiden.

Till vår stora glädje fanns hela Rimshultsklanen på plats. Simon och Sofia, Holger och Majken, Josef och Frida, Mariell och Henke med Astrid och så Florence. Det var fantastiskt roligt att få träffa alla på det här sättet. Vi blev bjudna på kaffe med våfflor och njöt av både sällskapet och våfflorna.

holgerVad dom pratar konstigt, tyckte Holger om vår skånska dialekt…

majkenInte bara Majken gillade våfflor. Det smakade jättegott på den solgassiga altanen.

Simon och Sofia håller på att renovera en gård och har redan hunnit med mycket. Det är ett kreativt par som inte ser några begränsningar. En fantastisk arbetsglädje finns där och det är med smak och kunskap som arbetet genomföres.

simonHuset ligger så fint tillsammans med övriga byggnader. Och naturligtvis är husen målade med Falu rödfärg

madestamSom taget ur en film. Grannen kommer med barnen på en liten skogsutfärd.

Några hundra meter från Simon och Sofias hus ligger Mariell och Henkes. De har gjort en utbyggnad av huset och alltsammans blir jättefint! Lilla Astrid försökte få lugn och ro i den gamla vaggan trots att vi var så många samlade. En tålmodig tös!

mariellMariells och Henkes trevliga hus med sitt valmade tak. Tillbyggnaden ska få sitt nya tak på plats i morgon.

astridInte lätt att sova när vi går husesyn. Men Astrid klarar också det.

Vi tänkte övernatta i hamnen där det fanns fina sanitära anläggningar men ändrade oss. Vi kände det lite tryggare på Hjo camping som hade en fin plats som väntade på oss.

Lite mat behövde vi och gick till restaurang Eira tillsammans med Josef, Frida och Florence. Riktigt mysigt och gott var det och vi gick sedan genom Stadsparken hem till vår lilla Golden. En ljummen kväll, fullmåne och helt vindstilla. Vi är väldigt nöjda med den här dagen.

Och mycket glada och tacksamma för det fina och varma bemötandet från ungdomarna.

 


Hjo Camping, www.hjocamping.se