Frösö kyrka och mycket mer

Vi fick en härlig frukost och begav oss sedan ut under sakkunnig ledning av Thorsten och Ingegerd. Först körde vi ut på Frösön och tittade på EFS sommarhem, som ligger fantastiskt fint på en höjd.

froso2Wilhelm Peterson-Bergers hem ligger inte så långt härifrån. Man förstår den inspiration han fått till sina verk härifrån.

En liten bit därifrån ligger Frösö kyrka, där Thorsten tjänstgjort under ett antal år. Frösö kyrka har varit en stor vigselkyrka, störst efter Seglora på Skansen. Frösö kyrka är ju mycket känd också pga Wilhelm Peterson-Berger, som ligger begravd där. Hans Frösöblomster får vi spela när vi kommer hem!

froso3En väldigt fin liten kyrka, härstammar från 1200-talet.

Lunchen intog vi på Vattentornet vid Östersunds skidstadion. Fantastisk utsikt och härlig mat.

vattentornSkidstadion ligger precis nedanför Vattentornet. Där utspelas tävlingar i Biathlon, skidskytte.

Sedan gjorde vi ett företagsbesök. Woolpower är ett mycket intressant företag. Man tillverkar ull-kläder av mycket hög kvalitet. Många idrottsmän och jägare/fiskare använder deras kläder. Vi fick se hur hela tillverkningen går till och hade mycket sakkunnig guidning. Det gavs också tillfälle att köpa några av deras produkter. Själv använde jag deras varma tröja varje dag under hela resan.

emileSom ett kvalitetsmärke syr man in namnet på den som sytt plagget färdigt.

Vi hann med en promenad runt Lillsjön innan middagen. Sen var vi trötta efter en mycket innehållsrik dag!

gangVid ett ställe längs Lillsjön har man anlagt en bana i skogen för de som tar sig fram med rullstol. En fantastisk grej.