Trollstigen och Örnesvingen

Dagen började lite halvmulen och någon gång tittade solen fram, men senare kom regnet och ikväll är det höstrusk med vind och regn.

Vi åkte över Dovre Nasjonalpark. Så vidunderligt vackert. Det är hedmark och helt öppet. Och obefolkat. Så småningom kom vi till Åndalsnes och då var vi nere vid havet.

dsc00939En väldigt speciell typ av landskap. Mycket ensligt, men mycket fascinerande.

dsc00941Golden kändes nästan som ett främmande inslag i naturen.

Vi var hungriga och det blev en korv när vi tankade, vi var ivriga att åka vidare. Trollstigen – det var spännande, slingrigt och hisnande. Vägen var mycket bra och det fanns gott om mötesplatser. När vi kom ner till Linge hann vi precis med färjan och vi fortsatte neråt, neråt, neråt…

Geiranger – ett jättehärligt turistställe vid den mäktiga fjorden. Berget stupar rakt ner och det gick bra att åka alla serpentinvägarna. Den sista delen på väg ner till Geiranger heter Örnesvingen och det är 11 hårnålskurvor.

bergVägarna slingrar sig uppför berget. Detta är Trollstigen.

20160927_143027Och ännu en selfie. Naturligtvis.

dsc00961Och många gånger har vi uttryckt vår glädje över den färg vi har på vår lilla husbil. Golden White, den flyter så fint in i landskapet.

gpsÖrnesvingen är 11 hårnålskurvor precis innan man landar nere i Geiranger.

geiranger1Där nere ligger Geiranger, en av världens vackrast belägna små byar.

Vår lilla husbil är ju betydligt mindre, men klippet ger en uppfattning hur vägarna ser ut.

Jag hade ingen utrustning i bilen för att filma vägen ner för Örnesvingen, men hittade ett annat inslag på Youtube för att visa lite grand av vägarna.

Nu regnar det och vi tar in på en öppen camping och vi värmer rester av pizzan i Omnian. Inget har öppet här, helt dött…

Men vi har det bra!

 


Grande Geiranger, http://www.grande-hytteutleige.no/