Mot Lillehammer

I natt regnade det och det småregnade när vi tittade ut i morse. Så klart helt fantastiskt med fjorden helt nära oss och sen bergväggar rakt ut. Molnigt på topparna. Plötsligt kom ett jättestort turistfartyg inglidande. Mäktigt!

dsc00997Även stora kryssningsfartyg går in i fjordarna. Detta är Marco Polo, 176 meter lång och tar 800 passagerare. Alla nationaliteter tittar och fotograferar.

Och faktiskt, lite blå himmel kunde vi skymta. Nu bar det uppåt igen från Geiranger i zick-zack. Otroliga utsiktspunkter, skönt att gå av bilen ibland och titta på omgivningen. T.o.m. våga titta rakt ner… Forsande vattenfall, små fjällsjöar och dessa fantastiska färger i höstens alla kulörer. Vi var på 1.000 meters höjd, snön låg på topparna.

Sen kom vi fram till väg nr 15, en vacker väg som förde oss till E6 vid Otta. Vi handlade på ett ställe, gjorde kaffe i bilen, vilade och konstaterade att inget är öppet. Alla caféet och matställen längs vägen är stängda. Vi fortsatte ner till Lillehammer på E6. Också en mycket vacker sträcka längs bl.a. Gudbrandsdalen. Vacker, men naturligtvis inte så dramatisk som uppe i bergen.

dsc01013Både väg 15 och E6 går längs vattendrag så det är i regel rätt jämn väg.

I kväll åt vi en riktigt god middag på Marché precis bredvid campingen. Så gott! Marché har vi stött på nere i Europa och t.o.m. när vi åkte in i Slovenien. Och nu Norge. Men inte Sverige… Synd för det är kanonmat.

 


Lillehammer Turist, http://www.lillehammercamping.no/