Bohuslän hägrar

Vi åkte iväg och vi hade funderat kring nästa mål. Fredrikstad nedanför Oslo såg vi som en möjlig övernattning. Vi hade vacker väg men mycket hastighetsbegränsningar. Sällan motorväg och ofta begränsad hastighet till 80 km/tim.

dsc01019I alla bäckar och forsar och vattendrag var vattnet jätterent. Man såg botten och ibland såg vattnet alldeles turkos ut.

Det är soligt, men börjar blåsa. När vi började titta efter campingplatser så visade det sig att det var stängt på de flesta platser. Och efter Fredrikstad var det riktig motorväg och det gick undan mil efter mil.

Vi hittade en camping i Strömstad som stängde 30 september. Det borde gå. Ringde – ingen svarade. Det verkade redan stängt. Då hittade vi en året runt camping i Kungshamn. Ringde och en kille lade ut nyckel till elen.

 

20160930_122030Åkte ner om Kungshamn, men det blåste oerhört. Men mitt i stormen kan man ändå ana den stämning som finns hos Hartvigssons Fisk nere i hamnen.

Vi handlade på ICA och gjorde tacos, lyssnade på när Rögle slutligen vann över Linköping. Hela bilen gungade, det blåste så kraftigt! Vi gick inte utanför bilen…

 


Johannesvik, Kungshamn, www.johannesvik.se