Nu sätter vi GPS-en på Kör hem

Vi lämnade toppencampingen i Varberg och drog oss ner mot Skåne. Som vanligt försöker vi köra genom Halland på Kustvägen och småvägar ute vid havet. I dag var vi nere om Glommen, känd för sin fiskehamn. En härlig plats med en fin fiskrestaurang.

dsc01060Första väderkvarnen, då är vi snart i Skåne… Den på bilden ligger i Glommen.

På vägen hem sitter vi och sammanfattar vår resa. Vid den här tiden på året brukar vi åka söderut och därför var vi lite osäkra på hur det här skulle kännas. Trots storm och ibland regn måste vi säga att vi haft en väldig tur med vädret. Och vädret är inte allt men solen sätter sin prägel på landskapet och förhöjer upplevelsen.

Resan har varit fylld av upplevelser som har gett oss glädje. Möten med olika människor, nya miljöer och spännande äventyr har gjort att den här resan sätter sig i minnet på ett väldigt fint sätt. Mötet med Louises syster Christinas barn med familjer i Hjo satte starka avtryck och att få träffa gamle ungdomsvännen Thorsten med sin Ingegerd var naturligtvis en höjdare. Och bland de stora upplevelserna finns naturligtvis också Åre, där vi gladde oss mycket över Isaks och Ulles hus.

Vi har kört ca 275 mil men det har flutit på så fantastiskt fint. En bidragande orsak är naturligtvis Golden, vår lilla husbil. Genom att den är så smidig och genom att vi har en så stark motor i den har det inte varit några problem ens på Trollstigen i Norge. Och på motorvägarna glider den fram, det är bara att sätta farthållaren…

kartaHär är en enkel skiss över vår resa.

Medan vi sitter och pratar om resan så märker vi inte mycket av att vi passerade Hallandsåsen. Och när vi kör förbi flygplatsen och över åkrarna ner till Errarps by och ser hönsen gå över vägen, då vet vi att vi snart är hemma! Som alltid oerhört tacksamma för själva resan och att allt gått bra. Det är inte självklart att slippa olyckor och faror.

När vi trötta och fyllda med upplevelser kommer hem känns det att det ligger mycket i det kanske slitna uttrycket. Borta bra, men hemma bäst.