Spännande utveckling

Jag läste om all plast och skräp som flyter omkring i haven. Det håller på att bildas en jätteö i Stilla Havet, nästan en helt ny kontinent av plast och skräp. Och det är ingen tillfällig sak, det kan ta 400 år att bryta ner en plastpåse. Det finns forskare som säger att 2050 finns mer plast i havet än det finns fisk. Man blir mer än skrämd…

Samtidigt läser jag om nya innovationer vad gäller material och hur man kan ta fiskenät och plastflaskor från havet och göra kläder av dem.

Jag kan avundas sonen Isak som är med och påverkar den här utvecklingen. Han säger i en tidningsartikel:

”Det är en fantastisk historia att rengöra oceanerna och samtidigt visa vägen för utveckling för nya material för återanvändning. Om vi ska växa från sex till nio miljarder i världen kommer det att finnas mindre utrymme för naturresurser, så vi behöver utveckla ny teknik för att producera material”.

Jag märker ett vaknat intresse för miljöfrågorna runt omkring mig. Och det känns gott att ta det på allvar – inte minst när man tänker på barnbarnen och deras generation.