Poliser och demonstranter i Einbeck

Vi lämnade den här lite speciella campingplatsen med friskluft men ganska ruffig och styrde kosan mot Einbeck. Fick en bra parkering centralt i stan. Men varifrån kom alla polisbilar?

Vi kom bort till torget som var fantastiskt mysigt med handel och mycket folk. Åt korv och drack Einbecker öl förstås. Ölen har ju också blivit berömd eftersom Martin Luther en gång uttalade sig om den här ölen: ”Den bästa dryck man känner till heter Einbecker Beer”. När vi kände oss fördiga att dra vidare hamnade vi i ett demonstrationståg med polisbilar och poliser. Överallt! Kändes lite konstigt. Det var en fredlig demonstration, men varför så många poliser (mer än 50 st) och alla bilar. Konstig upplevelse.

Vi siktade på en camping nära motorvägen och hamnade mitt i prick! Vilken utsikt och vilket stället. Det glömmer vi aldrig. Och middag också i kväll med vit sparris, grillad korv och jordgubbar med grädde!

Einbeck, ett av de typiska tyska torgen.
Ljuvlig kväll med den vita sparrisen och tillbehör.